Çıktığı Tarih :1998-1999
Yayın evi : Bantham Publishing
Yazar : K.W. Jeter
Zaman Çizelgesindeki Yeri : Yavin’den az sonra ve Jabba’nın ölümü ile Endor arasında
The Mandalorian Armor
Slave Ship
Hard Merchandise
” ya bu Boba fett çok iyi iş yapıyo, hadi lisansımız hazır bitmek üzereyken onun üzerine üç kitap yazıp köşeyi dönelim” demiş Bantam editörleri. sonuç, bazı kısımları iyi olsa da çoğunlukla tam bir çöplük. karakterler katlolmuş, hikaye örgüleri uzadıkça uzamış. Ödül avcıları tanıdığımız gibi değil.
Kitapların ilginç bir noktası, ”now” ve ”then” diye iki bölüme ayrılıyo olmaları: then kısımları ANH’tan bir süre sonra, now kısımları da Fett’in sarlacc’tan kurtulmasından hemen sonra geçiyor. Karşımızda umut vaadedici başlayan, lastik gibi uzayıp bayan fakat yer yer parlayan bir üçleme var. Final de o kadar hazırlıktan sonra kötü. Boba Fett’i çok seviyorsanız okumayın. ama öte yandan karmakarışık entrikaları sevebilirsiniz de, bilemiyorum… İleride bu kitaplara bir şans daha verecem.
Cem Eğit

Bölüm 6'da Vader savunmada kaldı. Düellonun son anlarında sanki kendisi diz çökmüş gibi görünüyordu. Bir tarafta yılların Sith Şövalyesi diğer tarafta Jedi bile olamamış bir padawan var. Yoksa Vader oğlu diye ona tolerans mı gösteriyor?
Hayır, Luke tüm öfkesini kustu ve Vader'ı resmen bombardımana tuttu. Böylesine bir enerjiyi Vader da beklemiyordu.