Çıktığı Tarih : 1999
Yayın evi : Scholastic
Yazar : Jude Watson
Zaman Çizelgesindeki Yeri :Bölüm 1 Dönemi
Bu kitap ta Bölüm 1 dönemindeki olayları Amidala’nın gözünden anlatıyor bize ve Anakin’in kinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Kitapta Amidala’nın o ifadesiz, beyaz maske gibi suratının artında yatan korkuları, kaygıları ve duyguları çok iyi görüyoruz ve karakteri gerçek anlamda tanıyabiliyoruz.
Kitabın en iyi kısmı, Amidala’nın Padme kişiliğiyle kraliçe kişiliği arasındaki gidip gelişleri sırasındaki bocalamaları. Bir tarafta sürekli ciddi görünen, etrafına hakim fakat çok genç yaşta üstüne binen sorumluluklarla baş etmeye çalışan ve bu kriz döneminde halkını yüz üstü bırakmaktan çok korkan endişeli bir kraliçe, öteki tarafta da sadece kendisi olmak ve rahat hareket etmek isteyen, özgür olmayı arzulayan bir kız.
Kitabın bir kayda değer noktası da Padme’nin Qui-Gon’la ilgili düşünceleri. Padme ilk başlarda ona resmen dayanamıyor, özellikle Tatooine’deki maceraları sırasında Qui-Gon’un peş peşe aldığı çılgınca kararlar onu deli ediyor. Qui-Gon’un ışın kılıcını alıp onun kafasına geçirmek istemesi gerçekten komikti. Fakat zamanla bu jedi’ı etrafındaki az sayıda dostlardan biri olarak görmeye başlıyor ve ona büyük bir saygı geliştiriyor. Qui-Gon’un ölümünün Padme’yi ne kadar sarstığını filmde görmek mümkün değil.
Cem Eğit