Amiral Kendal Ozzel, Darth Vader’in bayrak gemisi Executor ile İmparator’un ölüm filosunun lideriydi, asileri avlamak ve yok etmekle görevlendirilmişti.
Probe Droid’den gelen bilgileri ilk başta önemsemedi. İmparatorluk güçlerinin Hoth Sistemi’ne yapacağı saldırının başlangıcında ölümcül bir hata yaparak filo gemilerini sisteme çok yakın bir yerde ışık hızından çıkarıp, Asilerin, filoyu fark etmesine ve buna karşı önlem almasına sebep oldu.
Beceriksizliğinin ve aptallığının cezasını ölümüyle ödedi. Lord Darth Vader, bu hatalar zincirini affetmeyerek Ozzel’i yok etti ve yerine Kaptan Piett’i Amiral yaptı.

Dengar'ın suratındaki yaraların sebebi nedir?
Han Solo ve Dengar gençliklerinde swoop yarışlarına katılıyorlardı ve birbirlerine karşı yaptıkları bir yarışta Dengar ağır yaralandı, ancak İmparatorluk teknolojisi sayesinde hayatta kalabildi. Onlar da Dengar'ı kendi katilleri haline getirdiler. Daha sonra bağımsız çalışmaya başladı.